Почетна > Свет
Свет

Кнајсел: Немачка и Европа без руског гаса нису конкурентне

Немачка и Европа без руског гаса више нису конкурентне, оценила је некадашња министарка спољних послова Аустрије Карин Кнајсел.
Фото: Танјуг/AP Photo/Czarek Sokolowski

Кнајсел је, ауторским текстом у руском листу „Ведомости“, поново изазвала, својим проруским ставом, буру у аустријској јавности.

Она је прогнозира тешко стање по европску индустрију без руског гаса.

„Немачка и Европа без руског гаса више нису конкурентне. Владимир Путин је европским земљама нудио “бесплатне испоруке гаса“, под условом да се стране компаније населе у Русију“, тврди она у свом тексту.

То је, сматра, посебно интересантно за средња прдузећа, независно од санкција.

Кнајсел је, како преносе аустријски медији, до маја била у Надзорном одбору Росњефта, и морала је ту функцију напустити на огроман притисак запада.

Због великог притиска, којем је била изложена у Аустрији због свог става према Русији, а познато је да је на њену свадбу, док је била министарка, допутовао у Аустрију Владимир Путин лично, она је, како тврди, била принуђена да се одсели у Либан.

У августу је привукла пажњу јавности тиме што је на Твитеру окачила карикатуру на којој се види делегација ЕУ као „сиромашни грађанин“ која моли Путина 2023. за помоћ.

Samo polovina uskladištenog gasa u vlasništvu Austrije

Преузмите андроид апликацију.