Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Клубославија, купус, пиво и све живо! (4. и 5. новембар)

Нови Сад је град пун живота, град за хедонизам и уживање, такав је скоро сваки дан. Овог викенда ће Нови Сад бити место за одличан провод, биће пуно музике, смеха и добре хране.
Фото: Градске инфо

Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

У суботу 4. новембра одржава се традиционална Купусијада у Футогу у славу и част футошког бренда, футошког купуса.

Фото: Facebook.com/kupusijada.futog

Манифестација Купусијада има за циљ промоцију футошког бренда, футошког купуса, као најзначајнијег пољопривредног производа Футога.

Футог многи с правом називају “престоницом купуса” захваљујући овом поврћу за Футог се чуло далеко изван граница земље.

У оквиру манифестације се организује и Сусрет произвођача традиционалних производа Србије, чији је циљ да промовише произвођаче традиционалних производа, укаже на значај очувања старих заната и да се поново оживи некада чувени футошки вашар.

Манифестација је традиционална и сваке године организују се такмичења у припремању јела од купуса и избор најтеже главице купуса уз богат културно-забавни програм.

Програм Купусијаде может погледати на Фејсбук страници организатора.

Због одржавања манифестације “Футошка купусијада 2023“ од 06:00 часова 3. новембра до 22:00 часа 05.новембра аутобуски саобраћај одвијаће се на следећи начин:

Поласци из Новог Сада за Футог одвијаће се редовном трасом до Футога и раскрснице Цара Лазара/Браће Бошњак/Светозара Марковића, затим ће аутобуси настављати Улицом Светозара Марковића, скретати десно у Партизанску улицу, десно у Улицу Бранка Радичевића, лево у Улицу Раде Кондића и даље саобраћати редовном трасом.

Поласци из Футога за Нови Сад одвијаће се истом, измењеном трасом.

Напомена:

На измењеном делу трасe отварају се привремена стајалишта у оба смера (С.Марковића/индустријска и Бранка Радичевића/Повртарска), стајалишта из правца новог сада непосредно после раскрснице С.Марковић/Б.Бошњак/Ц.Лазара, а користе се и постојећа аутобуска стајалишта линије 56 (пар-бензинска пумпа).

Фото: Градске инфо
Поред измена у Футогу у суботу, 4. новембра, због верског празника Задушнице на линији број 14 бити ангажовани зглобни аутобуси.

Појачани поласци биће и на линији за Ченеј у 10:30 и 11:45 часова.

Аутобуси на линији број 53 на поласцима из Новог Сада у 8:40, 9:50, 10:50, 11:55, 13:10 и 15:10) часова саобраћаће до гробља Футог (повратак у 9:30, 10:40, 11:40, 12:45, 14:00 и 16:05 часова).

Овог викенда очекује нас одржавање манифестације „Новосадски дани пива“ која ће се одржати у Мастер центру Новосадског сајма.

У суботу је други дан одржавања манифестације и  у 20:15 часова, најављен је почетак програма.

У 20:30 часова одржаће се још једном такмичење у држању кригли, такође у обе категорије.

У 21:00 час наступа Јурица Пађен и група Аеродром.

У 23:00 часа следи такмичење у испијању пива.

И за сами крај манифестације, у 23:00 часа следи концерт „YU групе“.

Још једна спектакуларна журка очекује све обожаватеље електронске музике у Хали 2 Новосадског сајма у суботу, 4. новембра.
Фото: Green Love Festival

Три мага Методи Христова, Илија Ђоковић и Filthy Kid направиће одличну журку а публика ће засигурно памтити ово вече.

Ова субота је резервисана и за клупску ревитализацију песама са ex-Yu простора – МКДСЛ се враћа са својим пројектом Клубославија у Нови Сад на Спенс.

Фото: new.gigstix.com

Време и жанр нису важни, тако да се у сетовима налазе поп, фанк, диско, електро, рок и шлагер бисери, а ту се провуку и народна, етно, фолк и денс блага.

Нешто ће вас изненадити, нешто насмејати, нешто можда и растужити, свакако нећете остати равнодушни на ритмове Клубославије.

Ако ипак више волите више позориште, ову су представе које можете погледати овог викенда у нашем граду:

Српско народно позориште:

  • Субота, 4. новембар представа „18 мачака и лимар Херман Брум“ од 20:30 часова
  • Недеља, 5. новембар рок симфонија „Simply the best“ oд 20:00 часова
Позориште младих:
  • Субота, 4. новембар представа за децу „Сунцокрети“ од 11:00 часова
  • Недеља, 5. новембар новембар представа за децу „Сунцокрети“ од 11:00 часова и од 19:30 часова представа за одрасле „Читач“
Гимназија Лаза Костић:
  • Субота, 5. новембар представаДрж’ – не дај“ од 20:00 часова
Герила:

Ненада Стефановског и Николу Силића сте могли виђати у представи „Црни Хумор“, овог пута долазе са својом новом представом „1921“ у Герилу од 20:30 часова у недељу, 5. новембра. Број за резервације: 064/2696081.

Овог викенда можете и да будете хумани. На две локације у граду одржаће се хуманитарне акције:

Хуманитарно тетовирање које организују вредни и пажљиви Детелинарци, одржаће се у суботу, 4. новембра у студију “Бркови” на Детелинари.

Акција се понавља за Анђелију Јарановић, осмогодишњу девојчицу из Београда, којој је детаљном дијегностиком установљена дијагноза церебралне парализе.

На -1 нивоу Променаде у суботу, 4. новембра од 18:00 до 21:00 час одржаће се „Вошин базар“ за Мартина Лава Николића.

Уколико нисте у могућности да дођете лично, а желите да помогнете, пошаљите СМС 1503 на број 3030 или уплатите новац на рачун: 160-6000001670866-23.

Овог викенда нам неће фалити ни фестивали:

У суботу, 4. новембра у термину од 12:00 до 18:00 часова у Великој Сали КС Барка одржаће се први Фестивал рукотворина у организацији МЗ Слана бара и ЦЗСУ уз подршку Управе за културу Нови Сад.

Фото: Facebook.com
У недељу, 5. новембра, у просторијама МЗ Слана бара биће одржане две радионице:
  • Oд 10:00 до 12:00 часова: Радионица израде грнчарија
  • од 14:00 до 16:00 часова: Карвинг радионица
Напомена:

Уколико и ви стварате рукотворине које желите да изложите или присуствујете радионицама, можете се пријавити на следеће телефоне: 021/6413-564 или 062/770-016 или доћи лично у КС Барка.

 Знамо да је викенд синоним за провод и одмор, и знамо исто тако да недеља дана некако више одмарамо, недеља служи за одмор, за дружење са породицом и за забаву.

И зато недељом пустите да неко други кува за вас, направи угођај за себе, своју породицу, друштво, вољену особу…

Посетите Стрибор,  јер тамо је храна која спаја, пива која имају фантастичан укус и бранч који никога не оставља равнодушним.

Фото: Facebook.com/striborbeer

У недељу, 5. новембра вас у Стрибору очекује интернационални бранч од 10:00 до 14:30 часова, 1.500 динара по особи, а једеш колико желиш (и можеш), деца до 5 година не плаћају, а од 6-12 година 750 динара.

Нема грешке, свако ће наћи нешто за себе! Савршена недеља постоји!

Инфо и резервације 063/55-11-32

Стрибор се налази у улици Бранка Бајића 9н.

Уживајте!

Sve tajne zanatskog piva: Zašto je domaća radinost bolja od industrije?

Преузмите андроид апликацију.