Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Кличко се враћа у ринг након рата?

Легендарни украјински боксер Владимир Кличко изјавио је како жели да се врати у ринг уколико се рат у Украјини ускоро заврши.
Фото: Wikimedia Commons/Web Summit

Кличко би желео да сруши рекорд Џорџа Формана као најстарији боксер који је освојио титулу. Форман је са 45 година постао шампион у тешкој категорији, а Кличко је недавно напунио 46 година.

Кличко је објавио да се повлачи 2017. године када је поражен од Ентонија Џошуе на Вемблију пред око 90 хиљада људи.

Ипак, све ово треба узети са резервом јер као што и сам Кличко каже, до овога би могло доћи тек ако се рат у Украјини ускоро заврши.

„Схватио сам да поред тога што је рат у току, не смете заборавити свој живот. Спорт је део мог живота. Не могу да обећам ништа велико, али као будем у доброј форми и пре свега рат у Украјини се заврши ускоро и инвазија престане, онда ко зна, све је могуће“, рекао је Кличко.

Дотакао се и рекорда Џорџа Формана који жели да обори.

„Сањам о томе да оборим Форманов рекорд и да постанем најстарији шампион тешке категорије у историји. То ме мотивише да устанем сваки дан и да тренирам. Свако има своју мотивацију. Не желим да ломим вилицу, желим да поставим рекорд. Али пре свега желим мир. Кад дође мир, онда ћемо причати поново о овоме“, каже (још увек) бивши украјински боксер.

Fjuri i 94.000 gledalaca na Vembliju pevalo zajedno za istorijski oproštaj (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.