Почетна > Свет
Свет

Кличко: Критике Зеленског на мој рачун су веома чудне, вођене политиком

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко изјавио је данас да верује да су критике које му је упутио председник Украјине Володимир Зеленски, вођене политиком и да су веома “чудне“.
Фото: WikimediaComonns/Olaf Kosinsky

“Уверен сам да иза овога стоји политика, јер једна политичка групација трчакара около и покушава да пронађе грешке унутар Кијева“, рекао је Кличко, пренео је Ројтерс.

Зеленски је критиковао Кличка приликом једног од вечерњих обраћања протекле недеље, када је оптужио градске власти Кијева да нису обезбедиле довољно склоништа упркос томе што су руске снаге погодиле енергетски систем.

Градски званичници у целој земљи увели су специјалне “грејне пунктове“ како би становницима обезбедили струју и топлоту у случају да оштећења на инфраструктуру изазову велике нестанке струје.

Кличко је за Ројтерс рекао да Кијев има такозваних грејних пунктова више него било који други украјински град.

“За мене је чудно како смо уједињени против једног непријатеља, али почињемо да се свађамо међу собом унутар наших граница“, оценио је Кличко и додао да “страни партнери кажу имате заједничког непријатеља, а не умете да решите међусобне сукобе“.

Кличко је девет година градоначелник Кијева и сматран је једним од најистакнутијих противника Зеленског пре почетка сукоба у Украјини.

Britaniji podneta tužba protiv ruske paravojne Vagner grupe

 

Преузмите андроид апликацију.