Почетна > Србија
Србија

Кисић: Увек смо ту за најстарије грађане

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић је поводом Међународног дана старијих особа, посетила најстарије грађане у Клубу за старије „Радана Пупић“ у Београду, где им је поручила да је држава увек ту уз њих, јер зна, цени и памти све оно што су они урадили за државу и њен народ.
кисић
Фото: Pixabay/pasja1000

„Данас је дан када још једном треба да се подсетимо колико сте нам важни, а Србији сте важни свакога дана. Ви сте наш темељ, наш ослонац, ви нам показујете како треба да се понашамо, да будемо одговорни, ви сте наши узори и ваша искуства су за нас непороцењива“, поручила је Кисић и честитала најстаријима њихов дан.

Министарка је истакла да земља на много начина показује да мисли на најстарије грађане и чини све да побољша њихов квалитет живота и финансијски положај и додала да ће пензије у новембру бити повећане за 9 одсто, као и да се од почетка следеће године очекује повећање од 12 одсто.

Посети Клубу за старије „Радана Пупић“ присуствовала је и градска секретарка за социјалну заштиту Града Београда Александра Чамагић која је најстаријима честитала њихов дан и навела да ће град наставити да чини све као и до сада, како се они не би осећали усамљено, као и заменица градоначелника Београда Весна Видовић.

Видовић је истакла да у Београду ради 32 клуба за старије особе, чије услуге на годишњем нивоу користи 8.500 корисника старијих од 65 година.

„У претходне две године смо отворили три нова клуба, реконструисан је клуб на Лединама, а до краја године нас очекује и отварање новог клуба за старије особе у Раковици. Као заменица градоначелника имам част да ми једно од основних задужења буде брига о најмлађим и најстаријим суграђанима“, истакла је Видовић за Беоинфо.

Она је подсетила да су у клубовима за старије особе обезбеђене најразличитије услуге, од здравствених, образовних, културно-забавних, духовних, рекреативних и других потреба за најстарије.

„Обезбеђено им је, пре свега дружење чиме се подиже ниво социјалне интеракције и солидарности. Желим да искористим прилику и захвалим се нашим најстаријим суграђанима јер су увек имали разумевања за свој град и земљу. Нисмо заборавили да су они ти који су поднели највећи терет реформи које спроводи председник Србије Александар Вучић“, навела је Видовић и поручила да ће Град Београд наставити са мерама подршке најстаријим суграђанима.

Градска управа ће наставити да помаже услуге које ће најстаријим суграђанима омогућити да што квалитетније креирају своје време, истакла је градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић.

„Трудићемо се да се никад не осетите усамљено и заборављено. Клубови старије особе су и креирани са тим циљем и наменом. Уводимо нове услуге, док наше геронто-домаћице пружају услугу на територији свих 17 градских општина. И у будућности ћемо увек бити ту за вас, као и за најмлађе суграђане. Најмлађе, јер су наша будућност, а ви јер сте нам омогућили да имамо будућност“, указала је Чамагић.

Prvi rezultati popisa stanovništva krajem novembra?

Преузмите андроид апликацију.