Почетна > Србија
Србија

Кисић: Безбедност деце наша брига и обавеза

Заштита деце и њихова безбедност, како у реалном свету, тако и на интернету, једна је од најважнијих тема за Владу Републике Србије, поручила је данас министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић.
Фото: Градске инфо

Она је на конференцији „Како да свако дете буде безбедно – ту живим, ту сам сигуран/на!“, организованој у сусрет Међународном дану детета, која је одржана у Народној скупштини, казала да безбедност деце треба да буде обавеза и брига одраслих.

„Ваша безбедност је наша брига и обавеза, да вас заштитимо од свих видова насиља, али и да вас као родитељи, учитељи и наставници, као пријатељи, научимо како да сваки облик насиља препознате и како да га избегнете“, рекла је Кисић, а наведено је у саопштењу Министарства за бригу о породици и демографију.

Обраћајући се на конференцији, на којој су учествовали средњошколци из целе Србије и представници ученичких парламената, Кисић је навела и да свако дете треба да буде заштићено, да безбедно одраста, да има срећно и испуњено детињство и да је зато сваки корак ка унапређењу дечијих права и њихове заштите још један корак ка изградњи још бољег и напреднијег друштва.

Министарка ја истакла да младост са собом носи велику енергију, снагу, али и тврдоглавост и неискуство, због којих млади не тако ретко умеју да буду изложени различитим опасностима по њихову безбедност.

Додала је да је држава, конкретним актима и мерама, попут доношења Стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља 2020-2023. године и Општег протокола за заштиту деце од насиља и покретања платформе “Чувам те”, доста учинила на том пољу, али да су сви у држави свесни да борба против насиља, злостављања и свих видова експлоатације деце мора бити непрестана.

„Зато ћемо и у будућности све капацитете и рад свих релевантних институција усмерити ка овом, заједничком циљу. Драга децо, ви сте нам у овом послу најзначајнији партнер. Ваше учешће и ваш глас је од изузетне важности, а ми смо ту да чујемо ваша мишљења и предлоге“, поручила је Кисић, честитајући деци Међународни дан детета, који се обележава 20. новембра.

Vučić u Atini: Važan sastanak sa iskrenim prijateljem Srbije

Преузмите андроид апликацију.