Почетна > Бизнис
Бизнис

Кинези желе сузбити гејминг

Дeонице кинеских ИТ компанија Tencent и NetEase потонуле су након што су кинески државни медији онлине гејминг назвали опијумом.
Фото: Pixabay/everywheresean

Чланак такође позива на даља ограничења у индустрији како би се спречила зависност и други негативни утицаји на децу. Занимљиво, чланак је избрисан неколико сати након објављивања.

Деонице Tencentа потонуле су јутрос око 10%, док је NetEase опао за готово 14% у Хонг Конгу. Дeонице су касније у току дана смањиле губитке, али су и даље биле у великом минусу. Tencent је једна од највећих светских компанија за игре на срећу, чији су производ висококвалитетне игре попут „Honor of Kings„.

У чланку кинеског државног издања Economic Information Daily, повезаног са службеном новинском агенцијом Џинхуа, наводи се да је зависност од игара на интернету међу децом широко распрострањена и да би могла негативно утицати на њихов раст.

У чланку се каже да је 2020. године више од половине кинеске деце било кратковидо и да онлајн игре утичу на њихово образовање.

Став у чланку није тако нов. Кинеска влада већ је дуго забринута због утицаја видео игара на малолетне особе.

Пекинг је 2018. замрзнуо нова одобрења игара због забринутости да игре утичу на вид младих. У Кини за интернет игре су потребна одобрења регулатора.

Кина је 2019. донела правила која забрањују млађима од 18 година играње мрежних игара између 22 часа и 8 сати ујутро.

 

Преузмите андроид апликацију.