Почетна > Србија
Србија

Кинези урадили Анализу железнице у Српској, и дали предлоге

 Кинеска CRDC сачинила је документ “Анализа стања железничког система у Републици Српској са предлозима за његово унапређење“ и предала га надлежнима, објавиле су Железнице Српске.
Фото: Pexels/Pixabay

Шеф Канцеларије CRDC (Chinа Railway Design Corporation) у Србији Генг Син документ је уручио министару саобраћаја и веза Недељку Ћорићу и вршиоцу дужности генералног директора Железница Републике Српске Жељку Радићу.

Ћорић је оценио да је документ добра полазна основа за унапређење жељезничког саобраћаја.

Радић је истакао да су интересовања у протеклом периоду европских, америчких, а данас и кинеских компанија за стратешку сарадњу са Жељезницама показатељ да оне имају потенцијал за квалитетан раст и развој.

CRDC је дала могуће сценарије модернизације, у краткорочном периоду до 2025. , средњерочном до 2030. и дугорочном до 2035. године.

Анализа предвиђа обнову железничке инфраструктуре, набавку нових возних средстава, те обезбеђивање набавка и финансирање механизације железничке инфраструктуре са циљем да буде подршка развоју.

Генг Син је рекао да је Анализом предвиђена модернизација и повећање броја кретања, повећање дужине возова и пропусне моћи пруга, безбедности на пругама, те смањење времена путовања возова и потрошња енергије, као и смањење неповољних утицаја на животну средину и повећање економске активности у зони пруга.

U Somboru danas sajam zapošljavanja

Преузмите андроид апликацију.