Почетна > Бизнис
Бизнис

Кинески инвеститори желе да улажу у прехрамбену индустрију

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић разговарала је данас са амбасадорком Кине у Србији Чен Бо о могућностима за даље унапређење сарадње у области пољопривреде и прехрамбене индустрије, посебно у трговини пољопривредно-прехрамбеним производима, саопштило је Министарство.
Фото: Танјуг/Кристина Ђерић

Наводи се да су се саговорнице сложиле како Србија и Кина у будућности треба више да сарађују у инвестицијама у пољопривредне технологије .

Министарка Танасковић је истакла да је поносна на чињеницу да су билатерални, политички и економски односи и сарадња између Србије и Кине изузетно развијени и што се константно унапређују и подижу на све виши ниво.

Она је рекла да је поносна што пољопривреда, као ресор на чијем сам челу, представља једну од приоритетних области сарадње између двеју пријатељских земаља, преноси Министарство.

„С тога сматрам да је наш задатак да заједничким напорима допринесемо њеном свеобухватном унапређењу, како на институционалном нивоу, тако и у домену робне размене пољопривредно-прехрамбених производа“, нагласила је Танасковићева.

Амбасадорка Чен Бо истакла је да је пољопривреда стуб еконимија обеју земаља и од великог значаја за билатералну сарадњу.

Амбасадорка Кине је рекла да се обим међусобне размене у пољопривреди из године у годину повећава и нагласила да су српски производи висококвалитетни, преноси Министарство.

Чен Бо је истакла да кинески инвеститори показују велико интересовање за нова улагања у прехрамбену индустрију Србије, као и за изградњу дистрибутивног центра у нашој земљи.

Рекла је да у области пољопривредних технологија такође постоје велике могућности за сарадњу стручњака из Србије и Кине, преноси Минситарство.

Momirović: Prioriteti privatni sektor,nove investicije, region

Преузмите андроид апликацију.