Почетна > Бизнис
Бизнис

Кинески аутомобили освајају Русију

Кинеске продавнице аутомобила отварају се у Русији рекордном брзином. Од почетка године број ауто салона које продају возила из Кине повећао се са 300 на 936 у више руских градова.
Фото: PrtSc/ReSaFe Channel/YouTube

„Руски продавци аутомобила никада нису забележили тако брз раст броја продаваца аутомобила из Кине као ове јесени“, рекли су дилери напомињући да је од јула до новембра отворено 185 салона, наводи се у извештају часописа „Пронађи ауто”, преносе РИА Новости.

Водећи бренд међу новим дилерима био је „Екид” са 48 радњи. Отворено је и 47 нових франшиза бренда „Омода”, док је „Чери” сада водећи кинески бренд са 167 дилера у Русији.

„Гили” је такође повећао број продаваца аутомобила за трећину у првих 10 месеци, са 44 нова отварања, чиме је укупан број продајних салона компаније у Русији достигао 133.

„Међу осталим кинеским произвођачима који нису ушли у првих 10, треба поменути, нови брендови „Воја” и „Скивел”, који су ове јесени већ отворили три нове продавнице, као и ГАК са једним новим продајним местом“ , наводи се у извештају.

Популарност кинеских аутомобила у Русији расте после одласка европских, америчких и јапанских брендова са тог тржишта. Многим произвођачима аутомобила било је тешко да наставе са радом у земљи због логистичких поремећаја који су настали увођењем западних санкција, након што су обустављене испоруке аутомобила и резервних делова Русији.

„Blek frajdej” u senci inflacije

Преузмите андроид апликацију.