Почетна > Свет
Свет

Кина: Подршка независности Тајвана је играње ватром

Кина је упозорила стране државе да не комуницирају са властима у Тајпеју и да престану да им шаљу сигнале за независност.
Фото: Unsplash/Ling Tang

Позивамо их да престану да се играју ватром по питању Тајвана“, изјавио је данас на конференцији за новинаре портпарол кинеске Канцеларије за послове Тајвана Ма Сјаогуанг, преноси АП.

Он је додао да је Кина и у овој години посвећена чувању суверенитета и територијалног интегритета и разбијању завера усмерених ка независности Тајвана.

„Злонамерна подршка независности Тајвана међу антикинеским елементима у неколико страних земаља намерна је провокација“, рекао је Сјаогуанг.

Кина гледа на Тајван као на кинеску територију која треба да стави под своју контролу, и уз употребу силе ако је потребно, преноси АП.

Кина је због низа посета страних политичара Тајвану последњих месеци почела да спроводи војне манвре као демонстрацију моћи ,што је подстакло ове недеље власти у Тајпеју да организују вежбе са циљем уверавања јавности у способност супротстављању кинеским претњама, наводи америчка агенција.

Медведев: Руска фрегата је новогодишњи поклон за НАТО

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке