Почетна > Свет
Свет

Кина уложила протест Британији због инцидента у Манчестеру

Кинеско министарство спољних послова саопштило је данас да је уложило протест Великој Британији због инцидента који се догодио на протестима у недељу испред конзуларног представништва Кине у Манчестеру.
Фото: Танјуг/Li Xueren/Xinhua via AP, File
Портпарол Министарства је на редовној конференције за медије саопштио да је протест уложен због „узнемиравања од стране незаконитих елемената“, преноси Ројтерс.

Министарство је јуче саопштило да су „узнемирујући елементи“ илегално ушли у кинески конзулат у Манчестеру током протеста против кинеског председника.

Британска влада саопштила је у понедељак да су „дубоко забрињавајући“ извештаји о томе да је један човек, који је демонстрирао против кинеског председника испред кинеског конзулата, претучен у том дипломатском представништву.

На видео снимку који је објавио Би-Би-Си, човек с црном капом и репом одвучен је кроз капију конзулата, где га је ударало пет мушкараца док лежи на земљи, током демонстрација против Си Ðинпинга, пренео је Ројтерс.

„Ови извештаји су очигледно дубоко узнемирујући“, рекао је портпарол премијерке Лиз Трас.

Он је рекао да је манчестерска полиција преузела случај и да је у току истрага.

Полиција је током демонстрација испред конзулата у Манчестеру на крају ушла кроз капију кинеског дипломатског представништва и извукла демонстранта напоље.

U Mađarsku juče ušlo skoro 9.000 ukrajinskih izbeglica

 

 

Преузмите андроид апликацију.