Почетна > Свет
Свет

Кина спремна да сарађује са ЕУ на унапређењу партнерства

Кинески потпредседник Хе Лифенг изјавио је да је Кина спремна да сарађује са Европском унијом како би у потпуности применила важан консензус који су постигли лидери две стране и унапредили свеобухватно стратешко партнерство између Кине и ЕУ на нови ниво.
кина
Фото: Pixabay/RayWong2016

Он је то рекао током 10. Економског и трговинског дијалога на високом нивоу Кина-ЕУ, којим је у Пекингу копредседавао извршни потпредседник Европске комисије Валдис Домбровскис, преноси ЦЦТВ.

Хе је истакао да се ове године навршава 20 година од успостављања свеобухватног стратешког партнерства Кина-ЕУ, и да је Кина спремна да ради са ЕУ како би у потпуности применила “важан консензус који су постигли лидери две стране, консолидовала сарадњу у традиционалним областима, активно истраживала нове области сарадње, заједнички се бавила глобалним изазовима“ и преузела свеобухватно стратешко партнерство Кине и ЕУ на нови ниво.

Домбровскис је рекао да је ЕУ вољна да ради са Кином на јачању сарадње у области економије и трговине, и подстицању одрживог развоја односа ЕУ и Кине.

Severna Koreja optužila SAD i Južnu Koreju da izazivaju nuklearni rat

Преузмите андроид апликацију.