Почетна > Свет
Свет

Кина: Гувернер Народне банке и министар финансија остају на тим функцијама

На годишњем заседању кинеског парламента, одлучено је данас да гувернер Народне банке Кине, Ји Ганг и министар финансија Лиу Кун остану на тим функцијама.
FOTO: Yan Yan/Xinhua via AP

Кинески председник Си Ђинпинг поставља лојалне функционере на кључна места у оквиру реконструкције владе, али је задржао гувернера централне банке и министра финансија, иако су обојица достигла званичну старосну границу за пензионисање од 65 година, навео је Ројтерс.

Агенција напомиње да је на листи именовања било мање промена него што се очекивало, при чему је већина министара задржала своје функције.
Кинеска влада поставила је циљ економског раста у овој години од око пет одсто, у односу на три одсто прошле године.

Шеф кинеског статистичког бироа Канг Ји рекао је данас на седници парламента да кинеска економија и даље садржи дубоке структурне противуречности и проблеме, известили су државни медији.

Кина је је именовала за министра одбране Ли Шангфуа, као и четири потпредседника владе, на челу са Дингом Сјуексиангом, који је дуго обављао функцију шефа Сијевог кабинета.

Новог кинеског министра одбране санкционисале су САД због куповине руског наоружања, подсетио је Ројтерс.

Највећа промена на седници парламента било је именовање у суботу Ли Ћијанга за премијера који је на тој функцији заменио Ли Кећијанга, који је поднео оставку након два петогодишња мандата.

SZO: Otkrivanje porekla kovid-19 moralni i naučni imperativ

 

Преузмите андроид апликацију.