Почетна > Свет
Свет

Кина ће реаговати на економске санкције САД

Кина је данас саопштила да ће предузети све неопходне мере да заштити своје институције и предузећа, након што је амерички Сенат усвојио нови закон о забрани увоза из кинеског региона Синђанг, осим ако предузећа могу да докажу да у њиховом процесу производње нема принудног рада.
Фото: Pixabay/ilhamtakim0612

Портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин је изјавио да мера америчких власти усвојена јуче “говори да САД немају скрупула у погледу блаћења Кине на сваки могући начин”, преноси агенција АП.

“Поменуте акције озбиљно поткопавају принципе тржишне економије и међународна економска и трговинска правила, и озбиљно штете интересима кинеских институција и предузећа”, изјавио је Ванг новинарима на дневној конференцији за новинаре.

Навео је да Кина жали због таквих акција и позвао САД да одмах исправе своју грешку.

“Кина ће предузети све неопходне мере да одлучно заштити легитимна права и интересе кинеских институција и предузећа”, поручио је Ванг.

Најновији закон САД је последњи у низу којим се пооштравају америчке казнене мере због наводне злоупотребе етничких и верских мањина у том западном кинеском региону, а посебно муслиманских Ујгура.

Srbija i Kina kontinuirano jačaju prijateljstvo

Преузмите андроид апликацију.