Почетна > Србија
Србија

Кикинда се спрема за 38. по реду ”Дане лудаје” (ВИДЕО)

Уз гајде, добошара и чувену питу бундевару, данас је у Инфо центру Туристичке организације Војводине, најављена традиционална манифестација, бренд Кикинде, „Дани лудаје“. Манифестација ће се ове године одржати од 14. до 17. септембра у Кикинди, и то по 38. пут.
dani ludaje
Фото. Војводина уживо

Реч је о једној од најлеших манифестација, за коју смо на конто квалитет и садржине програма, добили 2017. године престижну награду ”Туристички цвет”. Сама награда је допринела подизању туристичког потенцијала, не само нашег града, него и комплетне земље и фактички учинили да Кикинда постане препознатљива.

У прилог томе иде и чињеница, да смо од прошле године део Светске асоцијације произвођача бундева, тако да су резултати такмичара у категорији тешких и дугачких бундева светски признати, а сама манифестација нас ставља на светску мапу дешавања, истиче заменик градоначелника Кикинде Дијана Јакшић Киурски.

Уз традиционалне програме попут „Карневала предшколаца“, „Банатског фруштука“, „Европског кутка“ и мерења најтеже лудаје и најдуже тикве, и ове године све четири вечери током трајања манифестације биће у знаку музике различитих жанрова.

dani ludaje
Фото. Војводина уживо

Званична боја манифестације је наранџаста, јер симболизује лудају (бундеву) која се вековима узгаја у овим пределима. Централни догађај је мерење најтежих и најдужих лудаја, а манифестација је носилац и престижне награде “Туристички цвет’’.

U Somboru prikupljeno više od 38.000 limenki za reciklažu

 

Преузмите андроид апликацију.