Почетна > Свет
Свет

Кијев: Русија покушава да повећа број снага за офанзиву на истоку

Русија покушава да повећа број снага за четири до пет пута за извођење офанзиве на истоку Украјине, изјавио је данас портпарол украјинског Министарства одбране Олександр Мотузјаник.
Фото: Pexels

„Према свим правилима офанзивних операција, страна која напада мора да има најмање три пута више војника. Међутим, с обзиром на тренутна борбена дејства, тренутни ниво наоружања, опреме, способности авијације, ова предност би требало да буде најмање четири до пет пута већа. То је управо оно што Русија сада покушава да уради“, рекао је Мотузјаник у интервјуу за РБЦ-Украјина, преноси Укринформ.

Према његовим речима, с тим циљем непријатељ премешта оружје и војну опрему у Украјину из централних и источних региона Русије.

Осим тога, Мотузјаник тврди да постоји прикривена мобилизација, активно регрутовање за високе финансијске накнаде бивших бораца у Сирији, Авганистану и Чеченији.

Додао је и да је познато да постоје покушаји мобилизације људи који живе на територијама Доњецке и Луганске области, као и да већина тих људи никада није држала оружје у рукама.

Da li je Pahor zainteresovan da menja Lajčaka?

Преузмите андроид апликацију.