Почетна > Србија
Србија

Кфор спроводи рутинску вежбу близу Високих Дечана и Крушева

Кфор ће извести рутинску војну вежбу на западу Косова и Метохије, у близини манастира Високи Дечани и Крушева од сутра до четвртка 7. септембра.
Фото: Танјуг/AP Photo/Bojan Slavkovic, File

Обуку ће спроводити Регионална команда-Мултинационални контингенти Запад и биће фокусирана на процедуре оперативне приправности и припрему јединица, саопштио је Кфор.

Како се наводи, војници и возила Кфора биће лоцирани у близини Крушева и дечанског министара за време вежбе.

„Активности обуке ће укључивати и дневна и ноћна кретања по земљи. Такође ће бити конвоји војних возила, који се састоје од тешке инжењерске опреме, које ће се кретати и примарним и секундарним путевима унутар подручја“, наводи се у саопштењу.

Кфор спроводи рутинске вежбе у циљу пробе и обуке „како би обезбедио благовремен и сигуран одговор кад год је то потребно“, наводећи да настоји да обезбеди минималан утицај на цивилно становништво у сваком тренутку и тражи сарадњу локалне заједнице током вршења активности.

„Кфор наставља да спроводи свој мандат, заснован на Резолуцији Савета безбедности УН 1244 из 1999. године, да обезбеди безбедно окружење и слободу кретања, за добробит свих заједница које живе на Косову“, саопштио је Кфор.

Mali: Prosečna plata u Srbiji u decembru 840 evra

Преузмите андроид апликацију.