Почетна > Бизнис
Бизнис

Касперски и Мајкрософт удружили тимове за сајбер безбедност

Компаније Касперски и Мајкрософт интегрисале су своје безбедносне тимове како би могле лакше да открију сајбер претње, ефикасније процене и прате ситуацију, као и да одговоре на потенцијални инцидент.
Фото: Pixabay/geralt

Две компаније су се удружиле у пружању обавештајних података корисницима сервиса „Мајкрософт Сентинел“.

Компаније Касперски и Мајкрософт интегрисале су „Касперски Трит Дата Фидс“ са „Мајкрософт Сентинел“, СИЕМ и СОАР клауд решењем, како би корисницима пружиле практичан увид у податке за истраживање сајбер напада и реаговање.

Информације о претњама (ТИ) су основна компонента сваког модерног система сајбер безбедности, наводи компанија Касперски у саопштењу.

Приступ ТИ подацима компаније Касперски у оквиру сервиса „Мајкрософт Сентинел“ пружа компанијама најновије увиде о потенцијалним претњама, попут имена претњи, времена у којем су се појавиле, геолокације одакле потичу, разрешених ИП адреса инфицираних wеб ресурса, мапирања података, популарности и других термина за претрагу.

Са овим подацима, безбедносни тимови или СОЦ аналитичари, могу убрзати почетне процене и донети благовремену одлуку о даљем деловању.

Nemačka: Od septembra hladnije prostorije i ugašene reklame

Преузмите андроид апликацију.