Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Карте се већ продају – Barcelona gipsy balkan orchestra, 27. маја 2023.

После низа атрактивних музичко-сценских наступа, изванредни састав из Барселоне поново креће на светску турнеју, а једна од станица биће и Нови Сад па ће тако Новосађани поново имати прилику да слушају примамљиве ритмове планетрано популарног бенда Barcelona Gipsy balkan orchestra који ће наступити на СПЕНС-у 27. маја 2023. године.
Фото: Pixabay/Ri Butov

Продаја улазница почела је данас, 2. децембра на целокупној продајној мрежи GigsTix-а, као и на њиховом сајту.

Barcelona Gipsy balkan Orchestra специфичан је и препознатљив јер се кроз њихову музику могу чути чаробни тонови џеза, ромске, клезмер и друге врсте музике, а утицаје црпи из тонова Источне Европе, Јужне Америке, Шпаније и Блиског Истока.

Њихова изведба чувене ромске песме Ђелем, ђелем на Јутјуб платформи броји преко 10 милиона прегледа. И сами чланови бенда потичу са различитих крајева света, а у састав укључују и номадске, ротирајуће музичаре. Овај интернационални бенд обишао је цео свет својим наступима, а наредне 2023. у мају направиће незаборавну турнеју а њиховим ритмовима нико неће моћи да одоли.

Седиште бенда је у Барселони и тренутно наступа са осморо чланова на бини: Маргерита Абита (вокал, Италија), Пере Ноласц (виолина, Каталонија), Фернандо Салинас (хармоника, Шпанија), Јулиен Чанал (гитара, Француска), Иван Ковачевић (контрабас, Србија) и Стелиос Тогјас (перкусије, Грчка,) Xави Пендóн (кларинет, Шпанија). Иван је рођени Београђанин који већ скоро две деценије живи у Барселони и са својим пријатељима чини бенд Barcelona Gipsy balkan Orchestra.

Овај бенд је крајем 2020. објавио албум „Нова Ера“ са новом певачицом Маргеритом Абитом пореклом са Сицилије, са којом је објавио обраду „драгуља“ балканске музике Маријо дели бела Кумријо и чувену песму Силване Арменулић Циганине свирај, свирај.

За ову прилику, придружиће им се Борислав Бора Дугић, познати српски музичар, флаутиста који је препознатљив широм света. Добитник је многобројних признања и овога пута са њим ће бити и његов уобичајени, признати сарадник, српски хармоникаш Бобан Продановић.

Rok opera „Queen symphony“ tri koncerta za kraj godine u SNP-u

Преузмите андроид апликацију.