Свакоме је потребан један рецепт за савршено тесто за пицу, а овај је управо то.
Пола килограма брашна ставите у једну посуду. Можете помешати глатко и оштро брашно, и то тако да око 300-350 грама буде глатко брашно, а остало оштро.
Наведене количине биће достатне за две „кућне“ подлоге.
Потом по реду додајте састојке: две кашичице соли, једну кашичицу шећера, 5 г сувог квасца (нешто мање од целе кесице уобичајеног паковања од 7 грама).
Када сте готови са сувим састојцима, додајте мокре – 0,3 дл млека, 2,3 дл воде и 0,3 дл маслиновог уља.
Помешајте све састојке у посуди док не добијете форму теста, а потом наставите да га месите на глаткој површини.
Глатку површину на којој месите тесто обавезно поспите оштрим брашном те такође све време руке „испирите“ оштрим брашном.
Када сте замесили тесто, вратите га у посуду, покријте чистом крпом и оставите да одмара на топлом око сат, сат и по.
Тесто разваљајте на побрашњеној површини на жељену дебљину, а потом на њега поређајте жељене састојке.
Greška koju svi pravimo: Da li znate kako se pravilno seče hleb
Преузмите андроид апликацију.