Почетна > Србија
Србија

Канцеларија за КиМ: Бачена бомба на кућу у селу Могила

 На породичну кућу Зорана Јовановића у селу Могила, у општини Витина, ноћас је бачена ручна бомба која није експлодирала, саопштено је из Канцеларије за КиМ.
Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

Јовановић је око поноћи чуо ударац о прозор и помислио да је реч о камену, али је провером утврдио да је реч о експлозивној направи која је бачена у двориште.

Како се наводи, нема сумње да је овај напад изведен са циљем да се Јовановић и његова породица заплаше и отерају са кућног прага.

Зоран, у овом етнички мешовитом селу, окружен Албанцима живи са супругом и двоје деце, а ноћашњи догађаји унели су страх и немир у породицу Јовановић.

Чланови ове породице су се већ налазили на мети напада, а њиховим рођацима који живе у истој улици паљена је имовина, исписиване су поруке мржње.

Овај случај је пријављен полицији, али, како се наводи, ни претходни напади нису расветљени ни починиоци кажњени.

Из Канцеларије за КиМ кажу да је јасно да са нарастајућом антисрпском реториком и поступцима Приштине и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, расте и број ентички мотивисаних инцидената.

„Зато је крајње време да представници међународне заједнице овакве инциденте, који су могли бити кобни, схвате као најозбиљније претње и делују у складу са тим“, наведено је у саопштењу.

Gašenje visoke peći br. 1 u Železari očekuje se krajem jula

Преузмите андроид апликацију.