Почетна > Србија
Србија

Канцеларија: Приштина запаљивим изјавама подгрева насиље

У селу Батусе надомак Грачанице прецртана је плавом бојом табла са натписом овог места, а преко је исписан назив терористичке „УЧК“ што је изазвало велику забринутост и немир Срба који овде живе, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Фото: Танјуг/Канцеларија за КиМ

У саопштењу подсећа да је ове године било више од 10 случајева исписивање графита или поставања застава ове озлоглашене терористичке организације у српским срединама на КиМ.

„Због учесталости ових инцидената, они се више не могу посматрати као изоловани случајеви, већ као организовано и планско застрашивање преосталих Срба јужно од Ибра са циљем да се протерају из својих домова“, поручују из Канцеларије и наводе да се најновији инцидент догађа у дану када светски званичници бораве у Приштини, а којима албански политичари представљају Косово и Метохију као оазу мултиетничности, док их стање на терену свакодневно демантује.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно указује на степен угрожености српског народа на КиМ и свакодневно апелује на смиривање тензија и побољшање безбедносне ситуације, али евидентно је да политичари из Приштине не маре за Србе јер ниједан инцидент нису чак ни јавно осудили.

„Напротив, они својим запаљивим изјавама према српском народу подгревају насиље, надајући се да ће провокацијама изазвати неодмерену реакцију Срба, али им такав план неће поћи за руком“, поручују у саопштењу.

Vučić: Uvek ću biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji

Преузмите андроид апликацију.