Почетна > Свет
Свет

Канада разместила два ратна брода у Балтику и Атлантику

Канада је распоредила још два ратна брода у Балтичком мору и на северу Атлантика, а који су се придружили пару фрегата које се већ налазе у том подручју, с циљем ојачавања источног крила НАТО у јеку рата у Украјини. „Канадски бродови Кингстон и Самерсајд биће на четворомесечном задатку у оквиру мера одвраћања у централној и источној Европи покренутих 2014. године након што је Москва анексирала Крим”, наведено је у саопштењу канадске морнарице, пренео је Гардијан.
Фото: Unsplash/Michael-Afonso

У саопштењу се наводи и да ће до октобра канадски бродови учествовати у поморским вежбама чишћења мина и да ће одржавати „високу борбену готовост”, што ће омогућити да брзо и ефикасно реагују у подршци свим операцијама НАТО.

Канадски ратни бродови Халифакс и Монтреал требало би у јулу да се врате у матичне луке из операције назване „Уверавање”, која је праћена највећим размештањем канадске морнарице у иностранству, пренео је Танјуг.

У мисији је и око 700 канадских војника размештених у Летонији у оквиру артиљеријских снага и војне службе за електронско ратовање, као и неколико борбених авиона канадског ратног ваздухопловства.

Kina izdvaja 7,5 miliona dolara za pomoć Avganistanu

Преузмите андроид апликацију.