Почетна > Србија
Србија

Кампања „Вози одморан“ на граничном прелазу Табановце

Агенција за безбедност саобраћаја Србије и Републички савет за безбедност саобраћаја Северне Македоније, спровели су заједничку кампању „Вози одморан“, где су на граничном прелазу Табановце поделили промотивне материјале за путнике у транзиту.
FOTO TANJUG/ AGENCIJA ZA BEZBEDNOST SAOBRACAJA/ FILIP ZIVKOVIC

Како је данас саопштила Агенција за безбедност саобраћаја, директор те агенције Бранко Стаматовић поручио је возачима да крену на пут одморни, наспавам и здрави и да на свака два сата направе паузу.

Он је истакао да је највећи узрок саобраћајних незгода у летњим месецима неприлагођена брзина, као и вожња под дејством алкохола, а додатни проблем је умор и пад концентрације возача.

Председница Републичког савета за безбедност саобраћаја Северне Македоније Гордана Козхуваровска захвалила се Агенцији за безбедност саобраћаја Србије и истакла да је кампања „Вози одморан“ резултирала смањењем броја настрадалих у саобраћајима незгодама у летњим месецима.

Министар унутрашњих послова Северне Македоније Оливер Спасовки нагласио је важност репресивних и промотивних мера и колика је улога Министарства унутрашњих послова у спровођењу кампања из области безбедности саобраћаја.

Поред тога, похвалио је резултате кампање „Вози одморан“ коју заједнички спроводе агенције двеју земаља.

Grenel: Vašingtonski sporazum se ne primenjuje

 

Преузмите андроид апликацију.