Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како успешно извадити торту из калупа

Ако сте једном испекли торту, највећи проблем настаје када треба да је извадимо из калупа.
Фото: Pixabay/Finn-b

Колачи су пуни састојака који су склони лепљењу, посебно шећера и протеина. Старије тепсије које су оштећене свакако ће убрзати процес лепљења. Уз правилну припрему, можете осигурати да се овај проблем више не понови и да следећи колач изађе из рерне савршен. Најважнији први корак је добро обложити посуду.

Масноћа

Које год јело имате, увек је паметно прво га намастити – равномерно. Можете користити биљну маст која нема мирис и укус, није скупа и неће сагорети у рерни. Маслац ће дати сладак укус, али и богат. Али како се лако може запалити на високим температурама, може променити боју и дати нешто јачи укус. Постоји уљни спреј који ће помоћи, али како га може бити превише, вишак обришите крпом. Ако користите путер, узмите његову супену кашику и оставите да се загреје на собну температуру и њиме премажите тепсију.

Брашно

Брашно је добра опција за спречавање лепљења. Какао прах можете користити и за чоколадне торте, па ћете се ослободити белих мрља које могу да остану на торти ако се посуда посипа брашном. Ако желите да додате брашно након што сте посуду подмазали, урадите то тако што ћете у њу ставити брашно и окретати посуду док се све не распореди како треба, а затим једноставно отресите вишак.

Пек папир

Кад год је могуће, треба користити папир за умотавање, иако се не уклапа добро са свим облицима посуђа. Такође можете мало подмазати подлогу пре убацивања папира како бисте били још сигурнији и нећете морати да кидате папир са подлоге. Када користите папир, лакше ћете извадити торту, али вишак папира морате оставити на ивици посуде.

Recept dana: Lagana torta sa jagodama i jogurtom

Преузмите андроид апликацију.