Шећер нема рок трајања, али само ако је правилно ускладиштен.

Шећер се никада неће покварити јер није погодан за развој бактерија. Ипак, треба спречити да се стврдне или претвори у грудвице, далеко од влаге, топлоте и инсеката.
Најбоље је чувати на собној температури у херметички затвореној посуди. У гранулираном шећеру се могу формирати грудвице, али се лако могу разбити пјењачом или виљушком.
Смеђи шећер је посебно склон стврдњавању и мораћете да га омекшате пре вагања и употребе. У посуду са шећером можете ставити парче јабуке или хлеба, јер ће ослободити влагу и спречити да се стврдне.
Такође можете ставити смеђи шећер у стаклену посуду и пећи у микроталасној са другом стакленом посудом напуњеном водом – влага би требало да омекша за мање од једног минута (проверавајте у интервалима од 20 секунди да бисте избегли прегревање).
Шећер у праху је најбоље чувати на собној температури, све док је у херметички затвореној посуди.
Иако има додат кукурузни скроб као средство против згрушавања, можда ће бити потребно да се промеша или процеди да би се уклониле грудвице.
Преузмите андроид апликацију.