Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Како су Новосађани дочекали 2022. годину? (ФОТО+ВИДЕО)

Новосађани су у Нову, 2022. годину ушли сасвим неуобичајено, у односу на оно, како су раније прослављали дочек.
Фото: Градске инфо

Новогодишња ноћ, заправо, није имала свој почетак. Она се, некако, сасвим природно, надовезала са неколико величанствених завршних момената, на већ увелико слављенички инспирисан дан.

Фото: Градске инфо

Вече је започело одличном представом која је надмашила сва наша очекивања. Велика бина постављена на почетку моста Дуга, Новосађанима је послужила као увертира у све оно што их је касније чекало у Подргађу Петроварадинске тврђаве.

Фото: Градске инфо

Варадински мост, симбол како се преко ноћи уздиже из пепела и наставља као да ништа није било, окупио је огроман број грађана који су уживали у представи “Тесла изуметник“, након чега је уследила величанствена поворка као симбол спајања две обале Дунава.

Фото: Градске инфо

Ова шетња изгледала је крајње величанствено због великог броја светлосних инсталација и ласера постављених дуж моста који су красили небо изнад Новог Сада.

Фото: Градске инфо

Оно што нас је посебно одушевило јесте акценат који је овога пута стављен на све оне локалне извођаче којима се раније није посвећивало толико пажње.

Фото: Војводина уживо

Иако је број посетилаца био прилично велики, гужва се уопште није осетила приликом узимања пића и клопе, који су били фино распоређени широм целог Подрграђа.

Фото: Градске инфо
Ово је још једна од додатних погодности у односу на раније дочеке на Тргу, где је због велике гужве често било незамисливо отићи до пулта са пићем.

Zašto je zima u Novom Sadu posebna?

Када смо се приближили поноћи, приближили смо се и правој муци, јер смо овога пута морали да направимо веома тежак избор. Питање које смо поставили сами себи, захтевало је дуго размишљање…

Фото: Градске инфо

Да ли Нову годину дочекати на наступу Скај Виклера у Штросмајеровој улици, или познате електропоп групе ‘’Nipplepeople“ на Тргу Проте Михалџића?

Бенд ‘’Nipplepeople“ направио је прави спектакл. Изведбом овог маскираног двојца ушли смо у наредну годину весело и достојанствено, те заиста оправдали титулу Европске престонице културе 2022. године.

Фото: Градске инфо

Чини нам се да је наступ Скај Виклера био један од посећенијих дешавања у Подргађу Петроварадинске тврђаве. Атмосфера која је владала током његовог извођења тресла је и бацала у еуфорију чак и оне који нису поштоваоци његовог лика и дела.

Врхунски смо се провели и на наступима других, познатих и мање познатих имена музичке сцене, али оно што нам је оставило посебан утисак јесте целокупан доживљај који је учинио да се тек на тренутке сетимо да се налазимо у Новом Саду, те да нисмо нигде отпутовали.

Фото: Градске инфо

Заиста смо спектакуларно ушли у Нову 2022. годину! Наши утисци су феноменални и сигурно ћемо се дуго сећати свега шта нам је Град приредио.

Фото: Градске инфо

Када кажемо дуго… подразумевамо до наредне године, када верујемо да ће сећања на овогодишњи дочек, заменити још спектакуларнији дочек 2023. године.

Срећни Вам празници!

Dešavanja u Novom Sadu u mesecu januaru

Преузмите андроид апликацију.