Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како су храна коју једемо за доручак и наш карактер међусобно повезани?

Од малих ногу учимо да је доручак најважнији оброк у дану.
Фото: Pixabay/congerdesign

Бројне студије су показале да је много већа вероватноћа да ћемо стећи здраве навике у исхрани ако наш доручак буде састављен од нутритивно богатих намирница. Британска компанија која производи житарице урадила је занимљиву студију и открила како су храна коју једемо за доручак и наш карактер међусобно повезани. Компанија је питала две хиљаде Британаца шта једу за доручак и упоредила те податке са њиховим карактером. На пример, они који изаберу једну воћку и трче на посао су углавном људи који су стално под стресом и тешко се опуштају. Људи који за доручак једу путер од кикирикија су најбољи љубавници, а они који једу јогурт са шумским воћем обично су веома емотивни.

У наставку погледајте да ли можете да се нађете у резултатима овог истраживања.

Кикирики путер и тост

Истраживања показују да људи који бирају ову комбинацију за доручак имају изражену сексуалност. Чак 57 одсто људи који су учествовали у истраживању признало је да себе сматра одличним љубавницима, а да за доручак најчешће бирају путер од кикирикија и тост.

Шоља чаја и тост

Чак 47 одсто испитаника рекло је да им је ова комбинација омиљени доручак. Даљњом анализом њихових личности, научници су закључили да се ради о људима оријентисаним на каријеру. Обично немају много времена, а желе да једу здраво, па им је ова комбинација први избор.

Житарице

Људи који једу житарице са млеком или јогуртом за доручак су поуздани, каже ова студија. Одговорили су да су увек ту за своје пријатеље и најмилије, никада не касне и да су обично СОС позив када се некоме нешто деси.

Чоколадни кроасан и кафа

Људи који бирају ову комбинацију за доручак су обично боеми у души. Воле да буду сами, не брину превише о друштвеним правилима и прилично су романтични.

Прженице

Људи који воле да умаче хлеб у јаја и кратко га прже у уљу су хедонисти који желе да проведу сваки тренутак уживајући. Воле добар провод, признали су у истраживању, а много им је важнији осмех на лицу и задовољно непце од равног стомака.

Банана и јогурт

Чак 27 одсто људи који доручкују банану и јогурт признало је да је под стресом. Признали су и да су увек у журби и да су ретко опуштени.

Јогурт са бобицама

Ову здраву и укусну комбинацију бирају емотивни људи. Чак 37 одсто особа које важе за изузетно емотивне, открило је да им је омиљени доручак комбинација нискокалоријског јогурта и воћа.

Јаја у било ком облику

Људи који једу јаја за доручак обично су екстроверти. Чак 43 одсто људи који једу кајгану или кувана јаја признало је да их околина сматра гласним, помало уображеним и људима који воле да буду у центру пажње.

Кафа

Људи који за доручак попију шољу кафе на празан стомак признали су да су највећи песимисти у друштву и да се често осећају као да су погрешили. Тешко се буде и ноћне су птице којима је рано јутро велики проблем.

Ништа

Људи који прескачу доручак су интроверти, каже ово истраживање. Чак 46 одсто људи који су у упитнику признали да прескачу доручак, описали су се као повучени, тихи и без превише воље и жеље да се истакну.

Namirnice koje će oporaviti bubrege

Преузмите андроид апликацију.