Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Како се у Новом Саду решити крупног и грађевинског отпада?

Пролеће је у Новом Саду период када се већина Новосађана одлучује за велико спремање шупа и подрума, избацивање старог намештаја и комплетно реновирање станова или само појединих делова, попут купатила или столарије.
Фото: ЈКП „Чистоћа“

Тих дана, радници ЈКП „Чистоћа“, без обзира на бројне апеле,  широм града затичу крупни отпад и грађевински шут поред контејнера, али и у њима, што представља велики проблем у њиховом раду.

Kада у контејнерима заврши грађевински шут, бетон, оков намештаја и други чврсти материјали које радници „Чистоће“ не примете због другог кућног смећа, оштећује се хидраулички систем на камионима и долази до озбиљних кварова.
Фото: ЈКП „Чистоћа“

Иако Новосађани имају добре и здраве навике, нажалост и даље постоје појединци који одлажу отпад несавесно.

Зато ЈКП „Чистоћа“ позива оне који имају потребу да износе намештај или грађевински шут, да их позову и резервишу контејнер за крупни отпад.

Сви који желе да изнајме велики контејнер од 5м3 могу да се јаве телефоном, на број 0800/ 021-029, у времену од 8 до 13 часова сваког радног дана, како би се са надлежним пословођом договорили о термину постављања посуде.

Такође, уколико до сада нисте знали, одлагање отпада на Градској депонији је бесплатно.

Према важећој Одлуци о одржавању чистоће у Новом Саду, казне за физичка лица за несавесно изношење смећа износе 8.000 динара.

За правна лица те казне износе од 50.000 до милион динара.

Male solarne elektrane niču na krovovima u Srbiji

 

Преузмите андроид апликацију.