Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се рачуна идеална висина штикле: У њима вас ноге неће болети

Једноставан начин рачунања довешће вас до идеалне висине штикле.
Фото: Pexels/Pavel Danilyuk

Високе потпетице могу да буду криве за здравствене проблеме попут чукљева или болова у леђима. Ипак, многе даме их радо носе јер бројни комади одеће уз њих изгледају лепше, а ми витко. Не морате да се одричете обуће које имају високе потпетице већ можете да прилагодите висину својој грађи.

Идеална висина штикле

Три начина да одаберете праву висину потпетице коју можете удобно да носите током целог дана:

Висина пете за свакодневно ношење

Ова метода ће вам помоћи да одредите најздравију висину потпетице коју ћете носити за посао или током других обавеза у току дана. Потребно је да измерите стопало и да дужину стопала поделите са бројем 7. Неки лекари кажу да штикле не би требало да буду веће од 4 цм ако их носите свакодневно.

Савршена висина пете

Суштина ове формуле је да савршене потпетице треба да буду довољно високе да створе идеалан однос дужине ногу и висине. Рачунате тако што висину поделите са висином ногу и одузмете од броја 1,61, а затим добијени број помножите са 10.

Максимална висина потпетице

Седите на столицу са испруженом ногом. Опустите стопало и не упирите прсте. Измерите растојање од пете до предњег дела стопала (до дела који додирује земљу када сте на штиклама). Ово мерење указује на природни нагиб вашег стопала и идеалну висину штикле. Број који добијете и ваша идеална висина ципела. За већину жена, максимална висина обуће била би од 7 до 9 cm.

Kako da više ne hrčete noću?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке