Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се правилно пече бундева: Укусан рецепт за дане јесени

Бундева је краљица јесени и штета је не искористити је за припрему укусних оброка.
Фото: Unsplash/Aneta Pawlik

Некада давно бундева је била битан извор хране Индијанцима. Помагала им је да издрже дугу и хладну зиму. Она је пуна витамина, а један од најједноставнијих начина за припрему бундеве је печење у рерни.

У ствари, ово је рецепт за који вам је потребно мало времена. Сами можете одредити да ли желите слану или слатку бундеву. Уколико желите слану бундеву посолите је и користите ђумбир, бели лук или љуту паприку – ово је одлична комбинација за слани укус бундеве. Уколико желите бундеву као десерт – идеални додаци су цимет, јаворов сируп, ванила и рум.

Састојци:

-пола бундеве
-маслиново уље

Зачини по жељи, у зависности од тога да ли сте се одлучили за слатку или слану варијанту

Припрема:

Исеците бундеву на пола и очистите семе. Са спољашње стране ножем направите мала удубљења на удаљености од неколико центиметара, а затим изрезати комад по комад. Важно је да свако парче буде исте дебљине, како би се равномерно пекла.

Наређајте бундеву у подмазан плех, а затим премажите маслиновим уљем. На сваки комад бундеве ставите зачине које сте изабрали. За слану варијанту сами можете припремити мешавину лука, мало ђумбира, соли и бибера и довољно је да се стави на спољну страну пресека бундеве.
Припремљену бундеву пеците у рерни на 180 ° С45 минута.

Novosađani, evo nekoliko brzinskih ideja za maske za Noć veštica

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке