Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се правилно кува кукуруз? Једна грешка знатно утиче на укус

Време је за кување кукуруза.
Фото: Pexels/gustavo-fring

Сезона је кукуруза. Сви љубитељи ове летње, такорећи „посластице“, похрлиће да купују готов кукуруз у парковима, на улици или ће на стари класичан начин да га кувају у лонцу. Ипак, постоји више начина да кукуруз припремите тако да у потпуности уживате у његовом укусу.

Кувани кукуруз

Већини добро познат метод припреме кукуруза у клипу. Прокључајте лонац воде па пажљиво убаците кукуруз и покријте лонац поклопцем. Оставите да се кува док не омекша, 3-5 минута. Млађи кукуруз ће захтевати мање времена за кување овом методом, док ће старијим класовима можда бити потребно више времена. Пазите да не прекувате кукуруз, јер тако може да изгуби део своје слаткоће.

Никада немојте да солите воду када га кувате, јер и због соли може да постане тврд. Међутим, можете додати мало шећера да бисте побољшали његову слаткоћу. Ако желите, исеците клипове на мање комаде, како би се боље скували. Сазнајте како да скувате кукуруз за буквално 10 минута.

Namirnice koje nikada ne smete da podgrevate

Преузмите андроид апликацију.