Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се правилно кува бело месо? Да би остало сочно и ружичасто, потребно је да убаците ову намирницу

Никако немојте користити црни, бели или млади лук, већ обавезно онај црвени, односно љубичасти.
Фото: Pexels/Alleksana

Пилеће бело месо је многима омиљено, а поред тога што је преукусно, оно је и изузетно здраво и немасно, па је чест избор и оних који пазе на исхрану.

Такође, препуно је протеина и помаже телу да изгради мишиће, а ниска калоричност утиче на смањење телесне масе. Дакле, оно је идеалан избор за оброк.

Међутим, начин припреме умногоме утиче на то колико ће бело месо бити мекано, а кувано често уме да постане безукусно или суво.

Искусне домаћице знају шта је потребно да ураде да би оно било сочно и ружичасто, а тајна је у једном додатном састојку.

Наиме, веровали или не, али ради се о луку. И то не црном, белом или младом, већ о црвено/љубичастом луку.

Шта је потребно да урадите?

Када вода буде прокључала, додајте црвени лук који сте претходно исекли на половине или четвртине. Никако не скидајте љуску, већ га убаците у кључалу воду са све љуском.

Поред тога што ће, и након кувања, бело месо остати мекано и сочно, остаће и ружичасто.

Da li je vino dobro za naše zdravlje?

Преузмите андроид апликацију.