Никако немојте користити црни, бели или млади лук, већ обавезно онај црвени, односно љубичасти.
Пилеће бело месо је многима омиљено, а поред тога што је преукусно, оно је и изузетно здраво и немасно, па је чест избор и оних који пазе на исхрану.
Такође, препуно је протеина и помаже телу да изгради мишиће, а ниска калоричност утиче на смањење телесне масе. Дакле, оно је идеалан избор за оброк.
Међутим, начин припреме умногоме утиче на то колико ће бело месо бити мекано, а кувано често уме да постане безукусно или суво.
Искусне домаћице знају шта је потребно да ураде да би оно било сочно и ружичасто, а тајна је у једном додатном састојку.
Наиме, веровали или не, али ради се о луку. И то не црном, белом или младом, већ о црвено/љубичастом луку.
Шта је потребно да урадите?
Када вода буде прокључала, додајте црвени лук који сте претходно исекли на половине или четвртине. Никако не скидајте љуску, већ га убаците у кључалу воду са све љуском.
Поред тога што ће, и након кувања, бело месо остати мекано и сочно, остаће и ружичасто.
Преузмите андроид апликацију.