Уз савете кувара и један трик, направићете савршене бечке шницле.

Бечка шницла је традиционално је аустријско јело које сви обожавамо, али само ретким домаћицама буду савршено сочне и укусне. Уз ове савете за избор меса и припрему, бечке шницле ће вам бити фантастичне.
Које месо је најбоље?
Кувари кажу да је најбоље месо за припрему сочне и меке бечке шницле је телетина. Друго по реду је свињетина, па многи чешће купују свињетину, јер је јефтинија. Може се правити и од пилетине, али она нема довољно јак укус као телетина и свињетина. Професионални кувари кажу како је потребно да месо има и мало масноће да би било укусније.
Како се праве бечке шницле?
Многи кувари за лепши укус користе путер уместо уља за пржење, а у јаја за поховање додају мало слатке павлаке. Похују следећим редоследом: брашно-јаја-презле. Месо се лагано излупа чекићем за месо, довољно је само неколико пута. Затим се панира – месо прво уваљате у брашно, затим у смесу од јаја и слатке павлаке, а потом у презле. Прже се у мешавини путера и уља неколико минута, морају пливати у масноћи. То им даје прелепу златно-жуту боју и карактеристичан изглед, а биће сочне и укусне.
Преузмите андроид апликацију.