Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како се мршави уз помоћ шетње? Обратите пажњу на три важна правила

Да бисте се ослободили вишка килограма, није неопходно да се подвргнете тешким тренинзима и проводите сате у теретани.
Фото: Unsplash/Arturo Castaneyra

Много једноставније је да активирате организам шетњом, а ови савети ће вам помоћи да такав једноставан фитнес програм донесе резултате и виткију линију.

За почетак, почните да водите белешке о дневно пређеној удаљености. За мерење је довољна апликација на телефону или фитнес трака коју ћете носити око руке. Уобичајено је да се, при умереном кретању, пређе око 10.000 корака током дана, а ако желите да се ослободите вишка килограма, саветује се дневна „доза“ од 15.000 корака.

Најбоље би било да имате 45 до 60 минута дневно за шетњу, али не у једном „комаду“. Уместо једне дугачке, боље је да организујете три краће шетње. Тако се, кажу фитнес стручњаци, далеко ефикасније снижава шећер у крви.

Потрудите се да бар један део трасе ходате узбрдо. Тако се ангажује више мишића, брзина метаболизма се повећава. Слободно ходајте мало спорије и лагано се нагните унапред, ради заштите мишића и тетива.

Пре шетње, можете да попијете шољу зеленог чаја који помаже при мршављењу. Он подстиче термогенезу па топи масне наслаге. Одлична пропорција кофеина и катехина у овом напитку убрзава метаболизам масноћа.

Simptomi koji ukazuju da imate hlamidiju

Преузмите андроид апликацију.