Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Како провести последњи уторак у марту месецу? (уторак, 28. март)

А таман смо помислили како је ружном врему крај, кад оно.. Овог уторка више сунчаних интервала него јуче, али је и даље могућа слабија киша и данас. Минимална температура биће -1, док ће максимална бити 9 степени. И сад се ви питате шта да обучете овог уторка. Нисмо ни ми паметни, слојевито.
Фото: Градске инфо

Не можемо вам саветовати шта да обучете, али можемо да вам предложимо где да идете после посла и знамо шта се дешава у нашем граду. Истражили смо за вас како ће изгледати овај уторак у Новом Саду.

Данас је отварање изложбе „Pleasure is all mine“.

Шок ЗаДруга позива све заинтересоване да посете изложбу под називом “Плеасуре ис алл мине”, визуелне уметнице Јане Јовашевић. Отварање изложбе је заказано за 18:00 часова у Централној галерији Шок ЗаДруге (Змај Јовина 22, Нови Сад).

На својој првој самосталној изложби, ауторка Јана Јовашевић приказује радове настале током основних и мастер академских студија у медију скулптуре и дигиталне графике.

Изложбу “Pleasure is all mine” публика може погледати до 15. априла 2023. године.

У Библиотечком огранку „Стеван Сремац“ (Народних хероја 5) биће одржана промоција песничке збирке Маре Михајлов Рамић „Честице недосањаности“ у 18:00 часова.

Фото: Pixabay/LubosHouska

О књизи ће, осим ауторке, говорити Нада Бранковић, проф. српског језика, а разговор ће водити Љиљана Маширевић, библиотекарка.

О ауторки песничке збирке

Мара Михајлов – Рамић је рођена 28. марта 1975. године у Новом Саду. Основну школу је завршила у свом родном Силбашу. Средњу правну школу завршава у Сомбору. Апсолвирала је на Правном факултету у Новом Саду.

„Евгеније Оњегин“, лирска опера у 3 чина П. И. Чајковског, чији су либрето написали Чајковски и Константин Шиловски, према истоименом роману у стиховима Александра Пушкина, премијерно ће бити изведена у Српском народном позоршту, данас на Дан СНП-а.

Фото: СНП
Премијерним извођењем дириговаће Валтер Атанази, гост из Италије. Редитељ и кореограф је Лино Привитера (Италија), сценограф Кристина Русо (Италија), дизајнер светла Флоријан Чанга (Албанија).

Учествују оперски прваци и солисти: Данијела Јовановић / Верица Пејић (Татјана), Васа Стајкић / Марко Калајановић (Оњегин), Вишња Радосав / Мартина Кољеншић (Олга), Стеван Каранац / Бранислав Цвијић (Ленски), Валентина Миленковић / Виолета Срећковић (Ларина), Марина Павловић Бараћ / Валентина Миленковић (Филипијевна), Горан Крнета / Страхиња Ђокић (Гремин), Игор Ксионжик / Ермин Ашћерић (Трике), Бранислав Станков / Дарко Перић (Ротни), Никола Баста / Лука Јозић (Зарјецки).

Такође учествују и Хор, Оркестар и Балет СНП-а.

Премијера је планирана на сцени „Јован Ђорђевић“ у 19.00 часова.

Предавање „Данашњица кроз призму речника“ од 19:00 часова у Матици српској. Предавање ће одржати проф. Рајна Драгићевић.

Музички Паб Квиз у Герила бару од 19:30 часова.

Награде (пехари за све чланове победничке екипе, дипломе, породична пица, билијар, палачинке, роштиљ…) су најсласније за праве квизомане, или оне који воле да се забаве уз квалитетну музику!

Екипу чини до 5 чланова, може имати и више , али уколико је то случај, екипа не може да освоји награду. Котизација је 200 динара по члану екипе.

У Позоришту младих можете погледати представу „Девојчица са шибицама“ од 19:30 часова.

Фото: Градске инфо

„Девојчица са шибицама“ је представа о деци у покрету. О деци којој је улица дом. О деци у коју често не желимо да гледамо. Ово је представа за децу и родитеље, и бајка која нас учи да гледамо у људе, а не у звезде, те да срећан крај стварамо управо ми.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.

Уживајте!

Novosađanin grčkog porekla koji je „udario temelje“ valcera u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.