Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како организовати путовање са великом групом пријатеља

После више од две године суочавања са пандемијом ковида 19, истраживања ограничења, излежавања у изолацији, време је да извучете те прашњаве кофере са тавана, утоварите аутомобил и поново почнете да путујете! Све више земаља прави велике промене у политици путовања и свет се поново отвара. Штавише, живот се многима променио током ових последњих година, можда су се пријатељи одселили, упознали сте нове људе, други су се венчали или чак добили своју децу. Сада је време да поново окупите своје другаре и путујете као велика група пријатеља! То је савршена прилика да се поново повежете, ухватите корак, док посматрате призоре и доживите радост и узбуђење које долази када истражујете ново место.
Фото: Pexels/Pixabay

Да ли је заиста могуће провести велики групни одмор? Како да преместите ову врсту планираног одмора од тога да буде само идеја на групном ћаскању до стварног резервисања десетина летова, сортирања смештаја за тоне путника или финализације изнајмљивања комбија за 15 путника? Размотрите неке од следећих савета који би вам могли помоћи када је у питању организовање великог групног одмора.

Савети за велики групни одмор

Постоји неколико ствари које треба да урадите које ће вам помоћи да организујете одмор који је пријатан за велики број људи. Много тога ће бити део вашег планирања:

1) Пронађите вођу

Са толико људи и толико мишљења, мора постојати одговоран појединац (или двоје!) који ће преузети вођство. Они неће бити диктатори и доносити сваку одлуку, али ће бити одговорни за резервисање карата, испоруку информација групи, чак и додељивање задатака. То ће помоћи свима у групи јер ће увек бити неко ко зна шта се дешава и када и може идеално да прати трошкове.

2) Планирајте унапред

Закажите састанак за планирање – ако људи не живе у близини, користите апликацију за виртуелни састанак да бисте водили онлајн дискусију. Биће то занимљивији Зоом састанак од оних на које сте навикли! Финализирајте дестинацију и смислите основни оквир из којег ћете изградити свој итинерар за одмор. Одлучите да ли ће то бити авантуристичко путовање или опуштено, камповање или хотелско повлачење. Не брините о томе да одмах направите сваки план, али имајте основни костур на којем ћете радити.

3) Одлучите о буџету

Велики фактор који треба узети у обзир приликом путовања је трошак, а када имате велику групу људи, сви ће имати различите приходе, очекивања и буџете. Од почетка, решите финансијску страну ствари и охрабрите све у групи да буду отворени и искрени о томе како се осећају и колико су спремни да потроше на различите ствари. Ово ће вам помоћи док планирате итинерар и спасити од непријатности које настају када дође до свађе око тога како поделити рачун или трошкове екскурзије.

4) Записујте

Направите заједничке белешке или документе на које ћете записати планове, идеје, питања, резервације… у суштини, ако људи требају нешто да знају, запишите то. Групно ћаскање ће такође помоћи у овоме јер људи могу помоћи једни другима током процеса планирања и одговарати на упите када се појаве.

5) Потражите попусте

Често су доступни попусти или јефтиније цене за велике групне резервације, па пазите на њих јер вам то може уштедети доста новца. Ово ће бити од велике користи за оне који имају мањи буџет или ако цело путовање треба да буде прилично финансијски ограничено.

6) Креирајте рутину

Ово не захтева распоред у војном стилу, али барем имајте план шта да радите сваког дана, када сви треба да буду будни, колико ће времена бити потрошено на различите активности, ко ће кувати вечеру итд. Одржавање општег плана за сваки дан ће помоћи свим путницима да се осећају мирније, а ваша дневна путовања ће ићи много лакше када су сви на истој страни.

7) Размислите о смештају дизајнираном за групе

Ако желите да смањите трошкове, потражите опцију групног смештаја или изнајмљену кућу. Ове опције за самостални смештај ће бити јефтиније и много флексибилније, тако да ће, надамо се, боље радити за већи део ваше групе. Осим тога, ово су ваши пријатељи, људи са којима желите да проводите време! На овај начин ћете моћи заједно да кувате оброке, да заједно проводите вечери, чак и да заједно мало поспремате!

8) Не стављате превише активности у један дан

После тако дуге паузе од путовања, постоји искушење да се уради што је више могуће. Али то би могло да остави људе уморне и под стресом, што ће вероватније изазвати свађе и узнемирење. Фокусирајте се на стварање срећних успомена, не гледање свега у граду.

Занимљиво је да је тренутно велики процват одмора за многе путнике, а неочекивано оживљавање групних путовања добра је вест за многе у туристичкој индустрији. Резервације за венчања, корпоративне догађаје и друга велика окупљања су у порасту јер забринутост због инфекција Цовид-ом 19 почиње да бледи. Ускочите на вагон и окупите банду на једном у животу путовање које никада нећете заборавити! Примењујући неке од поменутих савета, учинићете ово путовање много лакшим за организацију и задовољством да сви буду део. Шта чекате? Разговарајте, резервишите и спакујте се!

Žene otkrile kakve muškarce izbegavaju u širokom luku

Преузмите андроид апликацију.