Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како опрати омиљени џемпер, а да остане мекан као из продавнице?

Пронашли сте џемпер који је савршено мекан и топао. Све у вези с њим делује апсолутно невероватно и једноставно га морате имати. Али, након што га купите и оперете, не осећа се ни приближно тако лепо као кад је био у продавници.
Фото: Pexels/Arina Krasnikova
Користите прави детерџент

Постоји безброј детерџената на избор. Постоје различити брендови, различите формуле, различити мириси… Многи људи одлуку о томе шта ће користити темеље искључиво на цени или мирису, али то није увек најбоља опција. Ако желите да задржите своју омиљен џемпер меким и продужити му век трајања, треба да користите благи детерџент за прање рубља. Такође морате да будете сигурни да користите тај детерџент према препорукама произвођача.

Уклоните мрље на прави начин

Колико год били пажљиви, мрље су само део живота. Када треба да уклоните мрље с кошуље, свакако то учините на прави начин. Већина производа за уклањање мрља је оштра и заправо може да оштети тканину док уклања мрљу. Уместо да користите јаке хемикалије за чишћење, размислите о испробавању неких природних лекова за уклањање мрља. Много су безбеднији за ваше џемпере, а многи од њих делују чак и боље од скупих производа за уклањање мрља.

Немојте да користите омекшивач

Кориштење омекшивача сјајан је начин да ваш џемпер остане мекан, зар не? Нажалост не. Омекшивачи рубља имају тенденцију накупљања на одећи и заправо је могу учинити мање меком. Такође могу да оштете одређена својства тканина па их је најбоље избегавати.

Окрените џемпер наопако пре прања

Пре него што џемпер ставите у веш машину, окрените је наопако. То помаже у заштити спољње стране одеће од оштећења до којих може доћи током циклуса прања. Кад перете мајице с капуљачом на рајсфершлус, обавезно их закопчајте. То спречава да се рајсфершлус заглави током прања. За мајице с капуљачом на везице размислите о везивању узице. То ће спречити да се запетља или извуче.

Покрените додатни циклус испирања

Обично се сви бавимо очувањем воде. Но, када је реч о одржавању џемпера лепим и меканим, додатни циклус испирања је неопходан. Провођење џемпера кроз додатни циклус испирања осигурава уклањање сваког трага детерџента, а осигуравање да је сав детерџент испран важан је корак када се ради о томе да ваш џемпер остане мекан.

Прескочите сушилицу

Бацити џемпер у сушилицу вероватно се чини као одличан начин да осигурате да остане леп и мекан, али то заправо може учинити више штете него користи. Сушење на ваздуху много је боља опција јер је нежније за флис тканину. Помаже да флис остане леп и мекан без употребе хемикалија попут оних које се налазе на постељини за сушење.

Pazite se ovih grešaka pri kupovini stana

Преузмите андроид апликацију.