Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како одабрати најбољу боју косе према облику вашег лица?

Заборавите шминку, фризура и боја косе су најпаметнији начини да „побољшате“ облик лица!
Фото: Pexels/Nataliya vaitkevich

Ако тамне боје могу учинити да подручје изгледа мање, а светле нијансе могу да отворе и прошире простор, онда можете да створите илузију и на основу свог лица одаберете одговарајућу боју косе.

Боју косе најчешће бирамо према боји тена и боји очију, али да ли сте знале да при избору нове нијансе у обзир можете узети и свој ​​облик лица?

Стручњаци тврде да облик лица и те како можемо учинити идеалним одабиром боје косе па вам предлажемо да пре одласка код фризера погледате следеће предлоге:

1. Овално лице

Женама овалног лица предлаже се да избегавају праменове који ће лице визуелно још више издужити. Тамне боје такође знају изгледати преагресивно уз овај тип лица, док су смеђа, кестењаста, црвена и плава боја идеалан избор.

2. Срцолико лице

Дамама срцоликог лица одлично пристаје плава коса. Светло смеђа, наранџаста и светло црвена такође су добар избор, а уколико волите праменове, светлије нијансе одаберите за доњи део косе. Омбре ће вам такође супер стајати.

3. Четвртасто лице

Четвртасто лице често зна изгледати широко па фризери предлажу тамније боје попут тамносмеђе, тамноцрвене и црне. Уколико имате праменове, уз чело и лице боја би требало да буде тамнија.

4. Округло лице

Округлом лицу добро стоје шишке, а било би идеално кад би на шишкама и горњем делу лица праменови били светлији, а на осталим деловима неколико нијанси тамнији.

Korisni saveti za muškarce

Преузмите андроид апликацију.