Када планирамо да останемо дуже на плажи, добро је понети нешто за јело. Ево како да направите сендвич који је идеалан за плажу и који неће постати гњецав.
Правилан редослед слагања кључан је за савршено упаковани сендвич. Дакле, између две кришке хлеба редом поређајте зелену салату, парадајз, мајонез, кечап, сенф, киселе краставце, саламу по избору, сир и сланину.
Наравно, ако вам неки састојци не одговарају, слободно их избаците или замените другим, али по наведеном редоследу.
Да би сендвич издржао цео дан на плажи, кључно је правилно припремити хлеб. Прво, лагано тостирајте хлеб. Тостирањем хлеба нећете само смањити влажност, већ ћете допринети и хрскавости сендвича.
Добро осушите сву храну. Пре додавања зелене салате, парадајза, лука и било ког другог састојка, уклоните што је могуће више влаге из њих.
Након што оперете и исечете своје производе, одвојите неколико минута да све осушите папирним убрусом. Посебно обратите пажњу на парадајз и пукотине на листовима зелене салате. Само мало тапкања папирним убрусом и приметићете огромну разлику.
Да бисте направили баријеру за влагу, почните сендвич са сувим састојцима: зеленом салатом, сиром или сланином. Ставите их на унутрашњу и горњу и доњу кришку хлеба. Сир делује боље на дну него зелена салата. На сир ставите саламу / нареске по избору.
Затим ставите састојке који садрже доста влаге, као што су лук и кисели краставци. Ставите шкампе на зелену салату. Зачини иду у средину сендвича. Ако их ставите на кришку хлеба, они ће навлажити хлеб и сендвич ће брзо постати гњецав. Последњи корак је правилно умотавање сендвича, само пластична кеса није довољна.
Уместо тога, сендвич чврсто умотајте у папир да све буде чврсто повезано и да састојци не испадају. Затим можете умотати сендвич у пластичну кесу.
Преузмите андроид апликацију.