Како направити веома нежну кремасту кашу којом нас је мама хранила у детињству?
Гриз је вероватно једини који се најбоље кува само у млеку. Кувано на води, иако ће се испоставити да је мање калорично, али не тако укусно. Ако вам се млеко чини превише масним, онда га можете разблажити прокуваном водом.
Важно је знати још једну особину кувања. Што је више течности, то ће се испоставити течнија каша. Претерајте са житарицама – и добијете ону исту одвратну густу кашу са грудвицама коју су нам сервирали у школској мензи и болницама.
За 500 милилитара млека довољно је ставити само три кашике житарица. У овом случају, житарице треба сипати већ у кључало млеко, претходно посолити и засладити. Али немојте га бацати кашикама – сипајте га, на пример, у кесу, одрежите врх и излијте га у танком млазу. То се мора учинити сталним мешањем млека. Пет минута – и каша је спремна! Комад путера ће му додати нежност, а свеже бобице или џем ће додати слаткоћу и арому.
Ако желите да добијете гушћу кашу, али без грудвица, онда након што је кувана оставите да одстоји 15 минута испод поклопца.
Преузмите андроид апликацију.