Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Како је изгледало прво вече фестивала „Заставе будућности“? (ФОТО)

Синоћ је у Креативном дистрикту свечано започеo фестивал под називом “Заставе будућности“.
Фото: Градске инфо

Новосађани су овога пута имали прилику да се сусретну са потпуно несвакидашњом уметничком поставком и читавом организацијом.

Креативни дистрикт, тачније, некадашња Кинеска четврт попримила је потпуно ново рухо помоћу разних светлосних инсталација и чак четири бине на којима су разни страни и домаћи извођачи увесељавали посетиоце.

Поред богатог музичког програма посетиоци су могли да погледају четири изложбе: “Отићи или остати“, “Цртежи путују временом“, “Они живе“ и “Разлике“.
Фото: Градске инфо

На изложби “Цртежи путују временом“ могли сте да видите изложбу разних дечијих радова, те да се за тренутак подсетите оног ситног задовољства које смо имали у основној школи уколико наш рад доспе до тога да буде изложен на школском паноу.

Посебну пажњу нам је привукла и изложба “Они живе“ на којој су приказане фотографије студентских живота пуно година уназад.

Овде можете видети како су некада изгледале студентске журке и зашто је студирати у Новом Саду одувек било посебно.

Музички програм био је обележен пријатним звуком џез музике. Вече је започело својеврсним “Џез маратоном“ у ком је наступило чак неколико страних и домаћих бендова, а публику је посебно обрадовао наступ Марка Луиса који је остављен за крај.

Иако је каснио пола сата, Луисов наступ био је најпосећенији и највеселији у оквиру целог програма.

Фото: Градске инфо

Његов излазак на сцену пропратили су многи радосни узвици из публике које је успела да утиша једино нумера “Слобода“ са којом је Марко започео свој наступ.

Први дан “Застава будућности“ протекао је уз сјајну атмосферу и позитивне вибрације, а новосадској публици остаје још два дана за уживање у једнако интересантним наступима.
Фото: Градске инфо

Током 29. и 30. априла публици ће се представити Abase, Frontline VibersTurbojazz, потом представници новог „новог таласа” у земљи и региону Skier and Yeti, Peki Pele, Fantom, Luka Rajić, KOIKOI, Sitzpinker, Xanadu, Tam, Kene Beri, Nihil, Ba$ha, Spejs Noksi, Bigru, Paja Kratak, No Filter i Rođeni, MickaLifa, Zoi, Piqued Jacks, Monohrom, Koala Voice, Nemanja, Porto Morto, Šajzerbiterlemon, као и ди-џејеви Yusyus, Sebastian Schund, DJ Bend, Stevie Whisper i Feloneezy.

Атмосферу синоћње вечери можете погледати у нашој ФОТО галерији, за коју верујемо да ће вас инспирисати на вечерашњу посету Креативног дистрикта. Уживајте!

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

Novi Sad u vreme praznika

Преузмите андроид апликацију.