Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Како је Европска престоница културе прославила Српску Нову годину? (ФОТО/ВИДЕО)

Синоћ је у Новом Саду било изузетно посебно вече. Поред тога што је Град припремио несвакидашњи дочек Српске Нове године, коначно смо званично преузели титулу Европске престонице културе.
Фото: Градске инфо

Величанствено смо спојили музику и визуелну уметност и, уз занимљив садржај, достојно прославили труд који смо улагали протеклих година како би се данас нашли као становници најкултурнијег града у Европи.

Свечана церемонија започела је у Српском народном позоришту где је наш град добио своју титулу, а након тога се уметнички програм разлио по читавом граду.

Симболично у 20.20 часова испред Бановине организован је уводни програм у којем су посетиоци могли да присуствују оригиналном изразу алтернативне културе.

Atmosfera sa ”Warm up” festivala – Kako se Novosađani zagrevaju za ”Doček”? (FOTO+VIDEO)

Затим је у 21.30 Новосађане забавила добитница Златног глобуса и краљица фада Кармињо, која је само за ову прилику допутовала чак из Лисабона, све заљубљенике у ову вртсту музике оставила без текста.

Повезавши савремени и традиционални фадо, учинила је да публика њену уметност доживи на неки нови, сасвим посебан начин.

Има ли бољег начина да прославимо титулу него уз квалитетне звуке фада?

У Позоришту младих се за то време одигравао спектакл  у режији групе “Morcheeba“.

Једна од најпопуларнијих британских група оправдала је сва очекивања везана за њихов наступ, а Новосађани су могли, поред старих, добрих, хитова, да чују и нове нумере са албума који је издат прошле године.

Док је у Српском народном позоришту Кармињо забављала један део публике, Јосипа Лисац је у Синагоги поштоваоцима њеног лика и дела дотакла најскривеније емоције.

Наше суграђане такође је забављао и Дамир Урбан, али и многи други извођачи, те су Новосађани морали да праве озбиљно тешке изборе на чији би наступ радије отишли.

Православну Нову годину смо дочекали достојанствено и на високом нивоу како нам и доликује. Преузели смо титулу престонице културе, а сада је пред нама читава година у којој ћемо из дана у дан доказивати зашто смо је баш ми заслужили.

У нашој фото и видео галерији можете погледати каква је атмосфера синоћ владала у граду:

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

 

Преузмите андроид апликацију.