Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Како изгледа последњи крак Фрушкогорског коридора и како ће изгледати прилаз мосту? (ВИДЕО)

У блиској будућности Нови Сад ће добити чак три моста, од којих је један део Фрушкогорског коридора који спаја Петроварадин и Радну зону Север 4.

План је да овај мост буде део завршног крака Фрушкогорског коридора, тачније, саобраћајница у његовом продужетку водила би до петље и укључења на ауто-пут Е-75.

Та петља биће на месту где су тренутно Лукоил и НИС пумпа.

Ипак, за Новосађане, а посебно за оне са Петроварадина, важније је како ће се до моста стизати на „њиховој“ страни.

Један прилаз мосту биће усмерен ка Новом Сад, поред Дунава и комплекса „Победа“, са петљом на Рељковићевој улици чији ће један део бити претворен у брзу саобраћајницу која води до Жежељевог моста.

Други прилаз усмерен ка Сремским Карловцима иде уз шуму поред Дунава и биће део Фрушкогорског коридора. Са Карловачким друмом спаја се петљом у близини Кошарићеве баре, недалеко од цркве на Текијама.

Одатле, Фрушкогорски коридор наставиће до дела данашње Улице Рачког и Мишелука, поред МОЛ пумпе, све до данашњег Иришког венца где ће бити тунел испод Фрушке горе дугачак 3,5 километра.

Мост ће служити теретном саобраћају као заобилазница око Новог Сада
Фото: Коридори Србије/Градске инфо

Мост дугачак 1.766 метара користиће претежно теретни камиони и возила која саобраћају до ауто-пута Е-75, одакле ће даље моћи за Суботицу и Мађарску без потребе да пролазе кроз улице Новог Сада и Петроварадина.

Такође, мост ће водити теретњаке директно до највеће новосадске индустријске зоне – Радне зоне Север 4, где се налазе фабрике и објекти компанија као што су „Lear“, „Nidec“, „Continental Automotive“, „ctPark“, „Пут-инвест“ као и објекат новосадске топлане ТЕ-ТА.

Рок за завршетак радова према уговору је крај 2025. године.

Фото: Градске инфо

Obnova Almaškog kraja – koje ulice i objekti su obuhvaćeni radovima i kako će sve izgledati? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.