Време спремања зимнице је кренуло, а ово су савети искусних домаћица који могу да вам помогн при припреми ајвара, пинђура и сличних пикантерија.
Приликом прављења зимнице најважније је одабрати квалитетно поврће, а за ајвар квалитет паприке је пресудан.
Важно је да буде свежа, а најбоље је да буде из органиског узгоја.
Ово су смернице искусних домаћица и бака за одабир праве паприке за најбољи ајвар:
Паприка мора бити сасвим зрела и неоштећена.
Најважније је да паприка буде месната и сува. Када се стави на роштиљ оваква паприка не цврчи и не пушта много течности, већ се полако пече и задржава све сокове и укусе.
Бирајте пљоснате паприке које се лако пеку само са две стране и самим тим и лако љуште.
Ако сте у прилици изаберите органски гајену паприку старих сорти чији су плодови обично нешто мањи али чвршћи, такозваних „ајварки“ од којих је најбоља Куртовска капија.
7 proverenih načina da svoje kupatilo pretvorite u oazu mira i relaksacije
Преузмите андроид апликацију.