Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да знате да путер више није за конзумирање?

Постоје намирнице, попут соли, меда, шећера…  које без обзира на рок трајања отиснут на амбалажи, заправо увек можемо да их користимо без икакве опасности по здравље.
Фото: Pixabay/congerdesign

Али шта је са путером, млечним производом са 80 одсто млечне масти, без којег многи замишљају доручак или припрему ручка?

Основно правило је да се у процени да ли је путер добар за употребу не треба баш ослањати на рок трајања одштампан на паковању.

Јер ако се чува и чува на ниским температурама, може да се држи и испод нуле у замрзивачу, њен рок трајања и рок трајања је много дужи од рока трајања произвођача.

Највећа опасност за све млечне производе, укључујући и путер, је излагање топлини, светлости што их чини кварљивијим.

Ако волите путер, можете значајно продужити његов рок трајања, чак и више од годину дана, тако што ћете га чувати у замрзивачу: када вам затреба, због велике засићености мастима, брзо је спреман за сечење и мазање на хлеб, посебно ако одсечете део који ћете потрошити, а остатак вратите у замрзивач.

А како ћете знати да се путер покварио?

Прво почиње да тамни, а онда се  као и код сира  на спољашњем делу формира корица нагомиланих бактерија (коју такође можете да уклоните), а када се промени укус постаје нејестив.

Namirnice koje će vam pomoći nakon konzumiranja preljute hrane

Преузмите андроид апликацију.