Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да вам вентилатор што боље расхлади просторију?

Ако желите да направите паузу од хлађења клима уређаја и уштедите новац, не морате бити осуђени на прегрејан простор у вашем дому.
Фото: Pixabay/kipasregency

Ако имате већ заборављени вентилатор, уз неколико реквизита можете повећати његов капацитет хлађења.

Данас су летњи месеци постали незамисливи без клима уређаја који олакшавају радни дан и помажу да заспите. Али можемо и да их „злоупотребимо“ и подвргнемо своје тело температури знатно нижој од препоручене (унутрашњи простор не би требало да буде ни за један степен хладнији од спољашњег).

Разлика између температуре охлађеног и спољашњег ваздуха не би требало да буде већа од 9 степени.

И као што грејање оставља трага на кућни буџет у зимским месецима, на њега подједнако утиче и рачун за струју увећан радом клима-уређаја.

Управо зато вам доносимо неколико предлога који ће вас расхладити, а да се не смрзавате након погледа на рачун или претерано расхлађен простор.

Ставите широку, плитку посуду (попут посуде за рерну) испред вентилатора и напуните је коцкицама леда.

Тако ће ваздух који дува из вентилатора бити хладнији од ваздуха на собној температури, а његова свежина ће трајати све док се лед не отопи.

Уместо посуде са ледом, ставите боцу са смрзнутом водом испред главе вентилатора Ставите коцкице леда у пешкир, умотајте га тако да лед остане унутар пешкира и завежите га између свих столица.

Усмерите вентилатор на пешкир да охлади ваздух. У случају оваквог хлађења услед топљења леда, потребно је ставити посуду испод пешкира.

Uklonite masnoću i prljavštinu sa vrata rerne sa samo dva sastojka

Преузмите андроид апликацију.