Сир је намирница која већини пристаје уз готово сва јела, посебно због различитих укуса и текстура.
Од гауде и ементалера до траписта, сир се може наћи у разним облицима и укусима. Али проблем са сиром је што се врло брзо квари, посебно када га не складиштите како треба.
Пластична кеса ће помоћи да се очува свежина сира, али то није најбољи начин за чување.
Најбољи начин за чување зависи од врсте сира.
Тврде и старе сиреве најбоље је прво умотати у папир за печење, а затим ставити у пластичну кесу.
Плави сир и полутврди сир могу да се чувају у пластичној кеси, меки сир треба да се чува у пластичној посуди са поклопцем, свеж сир треба да остане у оригиналној амбалажи, уз промену воде сваких неколико дана.
Шта год да је, најбоље место за то је у фрижидеру у фиоци где се иначе чува поврће.
Тамо је температура хладна и стабилна, без великих промена, па је идеална за храну попут сира. Сваки пут када користите сир, користите нови комад папира за печење и пластичну фолију да бисте сачували његову свежину.
Рок трајања сира такође зависи од врсте, али главно правило које треба запамтити је – што је сир тврђи, дуже ће трајати.
Мало уља може помоћи у спречавању буђи. Једноставно подмажите сир са мало маслиновог или биљног уља и чувајте га у пластичној посуди са поклопцем. Уље увек можете обрисати папирним убрусом и опрати сир у топлој води и биће спреман за употребу.
Sir pre spavanja? Zvuči kao loša ideja, ali može vam dati odlične snove i više od toga
Преузмите андроид апликацију.