Помфрит је један од омиљених прилога који иде уз готово сва јела од меса, од пљескавица до роштиља, а сви ћемо се сложити да нема ништа горе од расквашеног помфрита. Помфрит мора да буде хрскав, а ако није, поквари цело јело.

Па како да се побринете да помфрит који правите код куће сваки пут буде невероватно хрскав и укусан?
Тајна је у једном кораку који се мора поновити два пута, иако многи то не раде.
Неопходно је уклонити скроб из кромпира
Прво, наравно, треба да огулите и исечете кромпир, пазећи да сваки комад буде исте дебљине како би се сви помфрити равномерно испекли.
Исечен кромпир потопите у хладну воду најмање сат времена пре печења, а најбоље преко ноћи.
Што дуже квасите кромпир, то ће бити хрскавији јер ће током намакања изгубити скроб.
Затим два пута исперите кромпир хладном водом и добро га осушите чистом кухињском крпом.
Тајна је у двоструком пржењу
Најважније је уклонити скроб и влагу из кромпира, а то можете постићи дуплим пржењем.
Загрејте уље на 150 степени, додајте малу количину помфрита и пржите их 5-6 минута.
Извадите их у кухињски пешкир, а затим загрејте уље на 200 степени.
Ставите већ пржени помфрит назад у уље на додатних 5 минута и пржите до златно смеђе боје.
Пржене кромпире извадите у кухињски пешкир да упије вишак уља, а затим их послужите са омиљеним сосом.
Ако пратите све ове кораке, помфрит ће сваки пут испасти хрскав и укусан.
Преузмите андроид апликацију.